Verzend en retour

Hoe werkt het bestellen via de webshop van Varna
1. Voeg de gewenste artikelen in het wijnmandje via de bestelknop
2. Klik vervolgens op je wijnmandje in de bovenste balk en klik op “doorgaan naar afrekenen” of
In je wijnmandje kun je nog alles controleren en een eventuele kortingsvoucher invoeren en vervolgens druk je op ‘bestelling plaatsen’
3. Log vervolgens in, of maak een account aan als je nog geen Varna account hebt
4. Geef vervolgens aan naar welk adres je bestelling moet worden verzonden en druk op “ok”
5. Kies een betaalmethode door erop te “klikken” en selecteer je bank
6. Zodra de betaling is afgerond krijg je een bevestigingsemail en zullen wij de wijn zo snel mogelijk bij je afleveren.

Betaling Je kan in onze webshop betalen met iDEAL of via een bankoverschrijving. Let op: bij een bankoverschrijving worden de wijnen pas verzonden als het geld bij ons op de rekening staat.

De prijzen voor wijnen die je online kan bestellen in onze webshop, zijn overigens exact hetzelfde als in onze winkel. Minimaal bestelbedrag voor de webshop is 60 euro.

Online bestellen en/of thuisbezorgen
Onze webshop is 24/7 geopend. Het afhalen van uw online bestelling in de winkel is altijd gratis gedurende openingstijden. 

Bezorging en verzending alleen naar adressen in Nederland
Als je in Eindhoven woont of binnen een afstand van 20 kilometer van de winkel, dan kan onze eigen chauffeur de wijnen bij je bezorgen. De chauffeur bezorgt de wijn op gepaste afstand tot aan je voordeur.

Ook als je verder weg van de winkel woont kun je onze wijnen bij je laten bezorgen.
We werken samen met een extern vervoersbedrijf. Zij bezorgen onze wijn in heel Nederland* voor de verzendkosten van € 11,99. Bij bestellingen met afwijkende maten kunnen er bijkomende kosten in rekening gebracht worden. Hiervan brengen we je altijd vooraf op de hoogte.
*m.u.v. de Waddeneilanden en Marken.

I.v.m. de nieuwe alcoholwet is er een leeftijdscontrole (18+) bij aflevering van de wijnen.

Ontbinding overeenkomst/ herroepingsrecht/retour
Na ontvangst van de bestelling heb je wettelijk maximaal 14 dagen de tijd om de overeenkomst te herroepen/te ontbinden. Dit mag zonder opgave van redenen en is gerekend van de dag van ontvangst door de consument. Dit herroepen/ontbinden kan door middel van het sturen van een mail naar info@varnawijnen.nl of door het sturen van ingevulde document ter herroeping. Download hier uw document ter herroeping.
Na dit ontbinden/herroepen retourneer je zo snel mogelijk de bestelling, maximaal 14 dagen na herroeping. Dit kan door terugbrengen naar de winkel of retour zenden in originele staat en verpakking. De consument draagt hierbij zelf de directe kosten van de retourzending en is verantwoordelijk voor tijdig retour van de bestelling.

De totale termijn bedraagt dus in het uiterste geval 28 dagen.

Binnen 14 dagen na ontvangst van de retourzending door Varna Wijnen, wordt het betaalde bedrag door ons terugbetaald. Bij retourneren van de complete bestelling worden ook de eventuele verzendkosten van de levering terugbetaald. Bij deelretour is er geen terugbetaling van de verzendkosten van de levering mogelijk.

Uitgesloten van herroeping en retour zijn:
• Artikelen langer dan 14 dagen geleden zijn ontvangen
• Artikelen waarvan de verzegeling is verbroken, dus een geopende fles kan niet worden geretourneerd.
• Artikelen die gebruikt, beschadigd of incompleet zijn, bijvoorbeeld een fles met beschadigd etiket.
• Artikelen die beschadigd zijn of die gebruikerssporen bevatten.

Ontbinden van de overeenkomst is ook mogelijk indien, binnen 30 dagen na levering, blijkt dat de geleverde wijn en/of aanverwant product niet aan de overeenkomst beantwoordt. Bijvoorbeeld verkeerd product geleverd.

Indien de maximale levertijd van 30 dagen wordt overschreden heb je het recht de overeenkomst zonder nadere ingebrekestelling te ontbinden.